Tu cum te relaxezi? Ia-tă cinci idei de a te relaxa!

Uneori îmi ia foarte mult să scriu ceva pe blog şi nu fiindcă nu aş avea ceva de zis sau de împărtăşit, ci că în prezentul meu aglomerat încerc să fac multe lucruri și cănd sper la un moment de relaxare să scriu și eu pe blog îl pierd și pe acela din cauza programului pe care îl am.

Dar trebuie să îmi reorganizez prioritățile!

Deşi m-am axat mult pe filme şi pe cărţi, nu acestea sunt singurele lucruri pe care vreau să le scriu aici, chiar dacă iniţial m-am gândit că unul din subiectele principale să încadreze aceste două categorii: filme şi cărţi şi asta din mai multe motive.

Unul dintre ele fiind faptul că îmi plac şi pentru mine reprezintă o pasiune şi altul reprezintă dorinţa de a împărtăşi un moment frumos sau de relaxare sau pur şi simplu de a îmi da o părere, căci la urma urmei totul ţine de gusturi.

Însă, altele au avut prioritate şi deși nu îmi place să recunosc asta, o fac. Cred că m-am lăsat prea cuprinsă de o viaţă cotidiană care nu îmi aparţine pe de-a întregul, de intrigi şi de filme închipuite şi de un loc de muncă care îmi fură chiar şi ceva mai preţios decât timpul, uneori mă fură şi pe mine, dar voi vorbi altă dată despre jobul meu, care deşi pe de-o parte îmi place, pe cealaltă încă mă face să mă întreb dacă sunt făcută pentru aşa ceva.

Revenind la subiectul nostru, motivul acestui articol este despre relaxare sau mai bine spus despre ce facem ca să ne relaxăm. Relaxarea este un lucru de care cu toţii avem nevoie şi poate uneori chiar nu ştim cum să scăpăm de stres şi să avem câteva clipe plăcute pentru noi, aşa că voi împăraşi cu voi 5 lucruri pe care le fac eu constant ca să mă relaxez.

 Primul lucru –  Cred că nu este deloc greu de ghici : exact, mă uit ori la un film, ori citesc ceva. Dar pentru asta am nevoie de mai mult timp şi problema este că sunt şi foarte pretenţioasă când îmi caut un film, la unele cărţi sunt indulgentă, dar nici acolo nu îmi cade absolut totul aşa uşor pe plac. Deci uneori e mai dificil decât pare și îmi fac mai mulți nervi, decât să mă relaxez.

Al doilea lucru – Recunosc, ar putea părea puţin ciudat pentru unii. Îmi place să ascult muzică ( asta nu a fost aşa ciudat, nu?, dar imediat vine și partea cu esență ) şi să mă uit la videoclipuri. Da, mă uit aşa într-un mod obsesiv, observ fiecare cadru în parte şi fiecare lucru care ar trebui sau nu ar trebui să fie la locul lui. Şi uneori mă pierd aşa o ora întreagă uitându-mă, analizănd videoclipuri şi fără să mă plictisesc. Lucrul acesta mă relaxează în mod special seara, căci îmi place să ma uit la detalii și imi oferă și o atmosfera plăcută muzica combinată cu cadrul nocturn (a sunat putin eminescian, nu? )

Al treilea – Cred că e cel mai cunoscut şi cel mai des aplicat de toată lumea. O baie caldă plină de spumă. Eu sunt pasionată de produsele pentru baie : uleiuri, sare de baie, cuburi efervescente, spumante şi toate nebuniile. Aşa că măcar o dată pe săptămâna fac asta şi chiar simt că aceea e relaxare totală. Ce pot să zic că după dorm minunat de bine! Dacă există careva care nu a încercat măcar o dată o baie cu spumă trebuie neapărat să o facă! Nu va regreta!

Al patrulea – Nu sunt o specialistă în ceea ce privește make-up-ul, deci nu mă pricep cel mai bine, dar cochetez aşa puţin cu acest domeniu şi îmi place foarte mult ori să mă uit la poze ori la videoclipuri să mă inspir şi după aceea să încerc pe mine. E mai mult o pasiune de care văd că nu scap şi portofelul meu suferă din această cauza, dar nu regret deloc. Aşa că, uneori  când prind puţin timp şi vreau să mă relaxez ori apelez la Instagram sau la youtube pentru a vedea diferite machiaje realizate de oameni specializaţi în aceast domeniu și clar, la capitolul relaxare, aici includem și cumpărarea de produse și testarea lor.

Al cincilea – Masajul! Credeţi-mă, face minuni! Dacă chiar vrei să îţi începi ziua minunat sau să te relaxezi complet după o zi sau săptămâna de muncă trebuie să te duci la un masaj, fie el de relaxare, terapeutic sau mai ştiu eu de care, masajul chiar te relaxează complet şi îţi da o stare absolut minunată după, în plus corpul tău îţi va multumii înzecit după! Și accentuez după, deoarece de multe ori în timpul masajul s-ar putea să te întrebi dacă tortura e sinonim cu relaxarea, dar parțial glumesc!

Există mult mai multe metode de relaxare că mersul la teatru, balet, stand-up, plimbările şi călătoriile şi multe, dar multe altele.

Eu v-am dat câteva idei pe care eu le aplic cel mai des, aş fi încântată să descopăr şi altele, aşa că dacă aveţi, nu ezitaţi să le împărtăşiţi cu mine, cu altii, lumea este plină de oameni care au nevoie sa se relaxeze!

Măcar odata pe săptămană, haideți să ne relaxăm!

Cu drag,

Raluca-Mădălina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *