The rules of the Game – Ingobernable

Nu am să înțeleg niciodată de ce circulă acest stereotip ce privește serialele sau filmele în limba spaniolă fără a li se acorda o șansă. Mă mir că de la Narcos încoace ( știu, elogiez puțin serialul Narcos) parcă am prins că și serialele în spaniolă au ceva de spus, chiar dacă Narcos nu e complet în spaniolă și nu toate sezoanele sunt wow.

În fine, astăzi nu vreau să vă vorbesc de Narcos, căci nu pot spune că sunt leșinată de extaz după serial, deși da, mi-a plăcut.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre „Ingobernable” sau cum îl mai găsiți și în engleză „The rules of the game” sau cum l-aș traduce eu după titlul original în spaniolă „De neguvernat„.

Știu, sună foarte politic, ba chiar are o mare și strânsă legătură cu politica, dar expus într-un mod revelator. Nici eu nu sunt fană a politicii, dar pot spune că serialul m-a captivat cu adevărat!

M-a lăsat curioasă până la final, fără măcar ca o clipă să mă plictisească sau să mă lase să mă prind despre ce e vorba și cum. Felul surprinzător prin care începe primul episod din primul sezon te captiveaza și te ține așa până la ultimul episod: în suspans. Fără să îți dea detalii inutile și fără a îți satisface complet curiozitatea.

Pe lângă intrigile absolut delicioase și pe lângă scenele de dragoste surprinse în serial, acesta ne vorbește și de lucruri serioase ce se petrec în Mexic, pe străzile orașelor, despre problemele adevărate ale unei tări și a unei populații ce suferă din cauza deciziilor proaste a unor oameni influenți și din cauza incapacității unui așa zis președinte.

Kate de Castillo joacă rolul Emiliei Urquiza ce este prima doamnă a Mexicului, care duce o luptă pentru instaurarea păcii în Mexic și înlăturarea celor ce folosesc puterea pentru propriul interes, însă detaliile acestea le aflăm pe parcurs, căci ea este prezentată de la început până la sfârșit ca asasină a președintelui Diego Nava, soțul ei și tatăl celor doi copii pe care îi au împreună.

Pe parcursul primului sezon vedem cum interesele politice distrug populația unei țări, cum lupta pentru putere, bani și influență te transformă, cum legăturile de sânge pot însemna nimic, cum dorința pentru pace poate fi distrusă imediat, cum oamenii se ucid între ei fără un motiv anume, doar din neînțelegeri și oricât ți-ai dori să faci ceva și să schimbi ceva uneori pare a fi imposibil.

Într-o țară coruptă care pare a fi divizată între cei puternici și influenți, care vor să îi subjuge pe cei slăbi și fără putere, vedem cum lupta pentru dreptate e construită prin sânge și sacrificiu, prin pierderi și prin durere, căci pentru a ajunge la pace uneori trebuie să te scarifici ori pe tine ori umanitatea pe care o deții și asta fără a te pierde de la drumul tău.

Serialul se bazează pe povestea Emiliei Urquiza, a familiei acesteia și a cercurilor de prieteni, dar și pe ceea ce ea își dorește să se întâmple cu Mexic și cu populația acestuia și cum existența ei, a unei singure persoane, schimbă atât de multe în jocul acesta mare al puterii.

Serialul are  pe IMDb o notă de 7,7, iar durată unui episod este de 40 de minute. Momentan este apărut doar sezonul unu, ce are 16 episoade, însă anul acesta se așteaptă ca sezonul doi să apăra în forță și pot spune că eu îl aștept cu multă nerăbdare.

Pentru cei care o cunosc pe Kate del Castillo, nu mai are niciun rost să spun că prezența ei oferă serialului o calitate din prima, deoarece este o actriță foarte bună care a jucat în ultimii ani în seriale de calitate ca: La reina del Șur și Dueños del paraíso.

Dacă v-a stănit puțin interesul, zic să îi acordați o șansă primului episod și să stabiliți dacă merită sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *