The Girl on the Train

Nu spun că sunt pretenţioasă sau că sunt aici că să critic, din contra, mie îmi place să admir frumosul în absolut orice, căci sunt convinsă că în absolut orice este ceva frumos, bun şi plăcut.

Revenind la film.

 A fost nebunia asta totală, atât cu cartea, cât şi cu filmul “ Fata din tren” . Recunosc, deşi sunt o cititoare înrăită nu am citit cartea, deoarece am considerat că am altceva mai bun de citit sau făcut. Cel puţin, pentru mine în momentul acela când am gândit asta, aveam lecturi mult mai importante. Nu sunt superficială şi nici nu îmi dau cu părerea fiindcă nu am ce face, dar sunt o persoană foarte sceptică.

De curând am fost  la Moviplex Cinema în Plaza România şi am ales filmul de care se tot vorbea aşa mult cum că ar fi o mare nebunie şi  foarte bun de altfel.

Sincer, eu am o părere mai puţin bună când văd o masă de oameni fiind fascinată de ceva anume. Nu ştiu de ce, dar de multe ori mi s-a întâmplat să nu coincid la aceleaşi păreri cu mulţi oameni când vine vorba de filme, cărţi, scriitori, cântăreţi sau artă în general.

Nu sunt o expertă. Spun lucrurile doar din perspectiva mea ( care poată fi total greşită pentru altcineva şi sunt total de acord, suntem diferiţi, deci avem păreri diferite şi nu neapărat greşite )

“Fata din tren” este un film reuşit, cu un subiect chiar bun şi interesant, de altfel. Puţin psihologic, zic eu, căci îţi pune mintea la lucru. Ce îi drept, am văzut în grupul meu că nu toată lumea a înţeles ce se petrece în film şi dacă nu eşti atent puţin pierzi firul acţiunii.

Însă, deşi subiectul în sine chiar mi-a plăcut mult şi e alert şi te face să îţi pui multe întrebări. Mi-ar fi plăcut să fie mai bine dezvoltat, mai amplu explicat, cu mult mai multe detalii şi pus mult mai bine în “ scenă” .

Subiectul central chiar mi-a plăcut mult, însă m-a dezamăgit puţin ecranizarea, m-aş fi aştept la ceva mai măreţ. Dar, cum am zis, aceasta e părerea mea.

Per total a fost un film chiar plăcut şi interesant. Din punctual meu de vedere interesant e cuvântul cel mai potrivit pentru film.

În caz că nu l-aţi urmărit, o să va dau câteva detalii despre film că să vă faceţi o părere, în caz că vreţi să-l vedeţi.

Pe IMDb filmul are o notă de 6,7. Genul fimului este dramă, mister şi thriller şi durează 1h şi 52 de minute.

“ Fata din tren “ prezintă un subiect cât se poate de real, pe care poate îl întâlnim şi în vieţiile noastre de zi cu zi.

Ea, Rachel (Emily Blunt), personajul principal, este divorţată de doi ani şi încă nu poate trece peste drama divorţului. Este alcoolică şi în fiecare zi merge cu acelaşi tren şi îşi vede fosta viaţă prin faţa ochilor, atât la propriu, cât şi la figurat, căci în fiecare zi trenul trece prin fosta ei casă, unde locuieşte fostul său cu actuală soţie şi copilul acestora.

Lângă fosta ei casă, se află o altă casă a unei femei pe care Rachel o admiră deoarece are totul, tot ce şi-ar fi dorit ea să aibă şi să fie.

Cufundată în alcool, Rachel e obsedată de viaţă lui Megan(Haley Bennett) , pe care o vede doar din tren, şi de viaţă Annei( Rebecca Ferguson) , actuala soţie. Anna cea meschină care i-a furat viaţă şi care e atât de crudă şi atât de rea încât Racheal nu poate înţelege ce vede fostul soţ la ea.

Iar când o vede pe Megan făcând ceva ce i se pare lui Rachel greşit, această îşi părăseşte zona de observaţie, şi anume trenului, şi intră în viaţă acesteia distrugând-o sau poate, din contra, elucidând-o.

Trei femei diferite care în mod normal nu au nicio legătură directă una cu cealaltă, dar care au destine ce se înlănţuie în faţa unei probleme comune.

Aparenţele chiar sunt înşelătore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *