Tentație de Jude Deveraux


Tentație

Mi-a plăcut mult cartea deoarece nu seamănă cu niciuna din carțile pe care le-am mai citit ale autoarei. Temperance este tipul femeii încrezătoare, puternice și deștepte, dar în același timp și neștiutoare de multe lucruri. Ca și personaj mi-a plăcut foarte mult, față de celălalt protagonist.

James McCaim este un bărbat muncitor care ține la satul său, dar care ignoră unele lucruri foarte importante, cum ar fi sentimentele persoanei la care ține. La fel ca și Temperance mi s-a părut foarte crud ceea ce a făcut și degeaba a avut o intenție bună căci spre final totul a eșuat.

Tatăl și mama lui Temperance au jucat un rol important în carte și deși amândoi aveau inteții bune, cei doi s-au amestecat în treburile nepotului respectiv ale ficei. Mama lui temperance mi s-a părut la un momentat dat aproape enervantă, asta poate și din motive subiective. Dar fapt că îl prefera pe soțul ei în defavoarea ficei chiar m-a enrvat și am înteles sentimentele lui Temperance.

Nu pot spune că Melanie nu își iubea fiica, o adora, dar a făcut multe gesturi care m-au enervat la culme. Iar Angust în ipostaza de tată mi s-a părut foarte nepotrivit. Privind în ansamblu totuși, a fost o poveste atât de captivantă încât abia la sfârșit am înțeles ce și cum. I-am înțeles pe deplin sentimentele lui Temperance când a avut impresia că a fost înșelată într-un mod atât de barbar și sfâșieto, dar totuși cred că și-a luat revanșa destul de bine. Finalul a fost foarte bun, deși putea fi dezvoltat mai mult. Mi-ar fi plăcut să aflu mai multe din aceea perioadă, dar m-am mulțumit totuși.

Scoția, 1909

Atunci când americanca Temperance M., o femeie independentă ce se dedică scopului de a ajuta femei abandonate și de a le sugera moduri de întreținere, li se interzice să mai practice această meserie ”scandaloasă” de către tatăl vitreg care apare într-o seară din senin în familia ei și îi ordonă să își schimbe complet viața, mutându-se în Scoția și purtându-se ca o fiică bună fără discuții, aceasta decide să facă un compromis, părăsând America și prefăcându-se a fi fiica bună pe care tatăl ei a cerut-o. Ajung până în punctul în care mai are puțin și îl ruinează.

Soluţia lui Angus McCaim este aceea de a îi oferi un serviciu pe care să îl îndeplinească în şase luni, iar dacă reuşeşte să facă asta, avea să îşi lase fiica vitregă să se întoarcă în Americaşi să îşi continue activitatea.
Angus doreşte că Temperance, pe care o consideră deja destu

l de în vârstă pentru „ prostiile” pe care le gândeşte, să meargă în Scoţia, la nepotul său şi să îi găsească o soţie neapărat, eaprefăcându-se a fi menajeră. Doreşte că ea să caute fata perfectă pentru el, astfel încât nobilul scoţian McClaim să se căsătorească repede. Temperence văzând că altă soluţie nu are, pleacăspre aşa-zisul nobil. Dar când ajunge acolo sătenii rad de naivitatea ei privind nobilul.

În curând tânăra avea să afle că lordul era doar ceva mai mult decât un păstor, care avea doar o casămare şi rece, iar singurele lucruri pe care le îngrijea erau animalele din grajduri. Satul în care se afla i se pare atât de îngrozitor de înapoiat încât are impresia că nu va rezistă prea multacolo.

Şi totuşi, ea se ataşează de sat şi chiar şi de nesuferitul de James, care pare să creadă că orice femeie vrea să se căsătorească cu el. Între ei pare să se lege o prietenie destul de plăcută,în timp transformându-se în altceva. Dar totuşi, Temperance trebuie să îi găsească o soţie împotriva dorinţei lui James, trebuie să îşi ascundă identitatea şi să îşi îndeplinească sarcinapentru a se întoarce în America.

Dar ce se întâmplă când ea se ataşează prea mult de acel sat? Ce se întâmplă cu căsătoria lui James? Va putea ea să facă ceva că să îi câştige inima lui Jamesşi să îl facă să nu se mai însoare cu femeia pe care o iubea din copilărie? Ce se întâmplă când Temperance îi da ceea ce vrea şi îşi exprimă dorinţa de a rămâne acolo? Va trece ea pesterespingerea crudă a lui James? Îl va putea ierta şi ce va face el când se va trezi fără cea pe care o iubeşte? Mai există vreo şansă pentru iubire?

Printre minciuni şi trădări, orice început pare distrus, iar povestea ce ar fi putut fi între Temperance şi James pare doar o iulzie pe fundalul unui tablou deja pictat. Totul pare deja trecut, umbră unei moşteniri face dragostea să se ofilească şi pe cei doi îndrăgostiţi să se piardă…

Puteti urmari ofertele pe elefant pentru cartile lui Jude Deveraux.

Să începem anul citind!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *