Spărgătorul de Nuci și Cele patru tărâmuri

Știți momentul acela când aștepți ceva cu sufletul la gură și te gândești cât de minunat va fi! Și ești acolo, pe sentiment, pe emoție, arzi de nerăbdare și nu îți găsești locul până ce momentul nu se întâmplă. Și când se întâmplă! Când e să fie! Ghici ce?! Te dezumfli ca un balon cu heliu sau chiar mai rău.

Așa am fost eu cu Spărgătorul de Nuci și cele patru tărâmuri. Vai, joacă Keira! Apare Keira în filmul acesta, trebuie să îl văd!

Însă am fost cu adevărat dezamăgită. Nu zic că nu a fost un film drăguț, în ton cu Crăciunul, însă pe alocuri pe mine m-a plictisit și chiar m-a pierdut.

Prestația Keirei pe care o așteptam mi s-a părut atât de falsă încât mă întrebam dacă chiar ea joacă, iar personajul principal, Clara, interpretată de Mackenzie Foy nu m-a atras.

În schimb, ce mi-a atras mie atenția a fost costumația ei când pleca la luptă! Mă bate gândul să îmi fac și eu ceva asemănător, dar pentru uz zlinic, pentru lupta de zi cu zi.

Revenind la film, e o perspectivă drăguță asupra poveștii clasice, însă nu atât de puternică. E mai mult concentrată pe cele patru tărâmuri, iar Spărgătorul de nuci este doar un personaj episodic, din punctul meu de vedere. E și el pe acolo, ca să fie.

Din păcate, nu am fost fascinată de acest film, deși, cum menționam, chiar l-am așteptat destul de mult. Am fost până în Bucuresti pentru a-l vedea la IMAX! Efectele sunt întotdeauna de calitate, deci am zis că un drum la București merită pentru așa ceva, însă…Planurile nu au ieșit așa cum am vrut eu, dar asta e altă poveste.

E interesant faptul că fimul a fost inspirat din alte două versiuni ale poveștii, și anume „Spărgătorul de Nuci și Regele Șoarece” de ETA Hoffmann și „Spărgătorul de Nuci” a lui Marius Petipa, în cea din urmă întâlnim povestea Clarei, fata ce a primit oul cadou de la mama ei după moartea acesteia, și a pornit în căutarea cheii ce avea să îl desfacă.

Apreciez interesul acesta de a îmbină poveștile și de a crea altceva nou și totuși ceva știut, dar sub o altă versiune. Însă, deși filmul a avut mulți actori buni, cunoscuți sau necunoscuți, îi enumăr ca principali pe Keira Knightley, Mackenzie Foy, Matthew Macfadyen, Richard E. Grant, Morgan Freeman și Tom Sweet, chiar și cu prestația acestora, nu mi s-a părut că au creat un total și un rezultat prea bun.

Pot încadra filmul la categoria drăguț, dar doar atât. Și se pare că nu doar eu am fost de această părere, căci filmul pe IMDb are o notă de 5,6, mai mică decât filmul To all the boys I’ve loved before. Nu stiu ce notă aș putea da eu filmului, să spunem un 6 cu indulgență, căci au fost episoade simpatice și actori care au interpretat bine.

Consider că filmul avea potențial, dar undeva ceva a scârțâit.

Clara Foy a primit cadou de la răposata ei mamă un cadou, un ou sigilat, în care se presupune că tot ceea ce îi trebuie se află înăuntru, însă ea nu are cheia. În plus, nu e deloc încântată să participe la petrecerea de Crăciun unde trebuie să socializeze și chiar să și danseze, prefăcându-se că este bine, când tot ceea ce ea vrea este să desfacă oul.

În timpul petrecerii dă de o urmă ce o poate duce spre rezolvarea misterului oului primit, însă drumul pe care îl parcurge spre descoperirea cheii o duce spre o altă lumea, a figurinelor însuflețite. Această lume este împărțită la rândul ei în patru tărâmuri care se pare că sunt în război, iar responsabilitatea de a reinstala pacea și ordinea o privește în mod direct pe Clara, ce este însoțită de soldatul Spărgător de Nuci, căci el fusese primul contact al acesteia cu lumea în care se afla, iar el jurase să o apare și să o ajute pe prințesa lui. Dorește Clara să se implice în rezolvarea problemelor acestui tărâm sau doar vrea să își recupereze cheia și să se întoarcă acasă? Va reuși Spărgătorul de Nuci să o convingă că rolul ei este acolo și că lumea lor depinde de ea?

Dacă vreți să descoperiți aventura Clarei, vă invit să urmărit Spărgătorul de Nuci și Cele Patru Tărâmuri ca să fiți martori chiar voi !

Dacă articolul v-a plăcut sau ați urmărit și voi filmul și vreți să împărtășiți cu mine păreri aș fi încântată

Cu drag,

R.M

 

 

 

3 gânduri despre „Spărgătorul de Nuci și Cele patru tărâmuri

  1. Vaii, e cu Keira! Asa zic si eu de fiecare data cand apare un film cu ea. Si inca nu le-am vazut pe toate, evident. Nici pe asta adica. Zici ca nu are o prestatie prea buna, dar va trebui sa ma conving singura. Poate de Craciunul asta apuc sa il vad si eu. Haha!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *