Poveste de Crăciun de Charles Dickens

 

Azi este despre magie, despre dorințe împlinite, despre bunătate, despre iubire, despre prietenie, despre Poveste de Crăciun de Charles Dickens (cartea mea de suflet). E cartea pe care o (re)citesc cu drag aproape an de an și de care nu mă mai satur. E cartea cu care m-am întâlnit în anii copilăriei și pe care am savurat-o pentru prima dată într-o zi de Crăciun. Poate că e preferata mea și din acest motiv…pentru că o asociez cu miros de fructe coapte, cu foc pocnind în vatră, cu colindători în fața casei, cu casa bunicilor, cu toată familia alături, cu zile senine și fără griji, cu copilărie.

Poveste de Crăciun spune povestea lui Scrooge, un bătrân foarte zgârcit și ursuz. Într-o noapte de Ajun vin la el Spiritul Crăciunului–Trecut, al Crăciunului–de-Acum și al Crăciunului-ce va să vină. Cei trei îl poartă într-o călătorie uimitoare, în urma căruia bătrânul se schimbă. Poveste de Crăciun poate fi citită deopotrivă de cei mici și de cei mari, deoarece fiecare poate fi impresionat de această poveste, dar mai ales de semnificațiile ei.

Poveste de Crăciun de Charles Dickens este o carte ce ne îndeamnă să fim mai buni, să ne deschidem inimile pentru a dărui și pentru a primi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *