Coșmarul American de Ioana Nitobe Lee

Tuturor ne plac poveştile frumoase, de dragoste, cu un final fericit care să ne încânte inimile, să ne facă să zâmbim şi să avem dovada că într-adevăr paradisul există.

Şi cred că mulţi dintre noi sau cunoscuţii noştrii spun des că pleacă într-o ţară sau alta pentru un viitor mai frumos, pentru o iubire intensă şi de poveste sau pentru o carieră de success şi mai mult ca sigur toţi ştim că în America totul e posibil, şi dacă nu ştim, cel puţin am auzit de faptul că acest continent este plin de potenţial şi parcă vrăjeşte inimile şi minţile celor care vor să ajungă pe culmile succesului. America, ţara tuturor posibilităţilor – o fraza prea des auzită şi catalogată ca şi fapt dovedit. Însă oare e chiar aşa?

După întâmplările petrecute în Japonia( pe care le puteţi cunoaşte citind Ai suru – A iubi  , întoarsă acasă, în România, Ioana Nitobe Lee ne povește pe ce drum a luat-o viaţa ei. Se pare că  întâmplările vieţii ei au produs o altă poveste, poate nu la fel de strălucită din punct de vedere sentimental ca prima, sau poate putem privi asta chiar ca o punte spre adevărata poveste de dragoste a vieţii ei.

În  Coşmarul American, Ioana Nitobe Lee ne prezintă adevărata faţă a Americii atunci când eşti străin. Dusă pe acest continent din dragoste, din speranţă şi vise, autoare se vede într-o confruntare cu o cultură pe care nu o înţelege şi nu o cunoaşte şi alături de un soţ de care se înstrăina pe zi ce trece.

Cartea e ca un jurnal intim care transcrie toate suferinţele şi toate umilinţele prin care autoarea a trecut, toată durerea amară strânsă în câteva pagini scoase chiar din adâncul inimii şi minţii ei.

O confesiune ce te cutremură şi te face să înţelegi că nicăieri nu e uşor, că peste tot e greu şi că în America nimeni nu îţi da ceva gratis, ceva degeaba, ceva doar fiindcă ai ochii frumoşi. Nu, e de nenumărate ori mai greu decât în propria ta ţară. Deci nici în America nu e totul roz şi gratis.

Astfel din cauza greutăţilor care apar, iubirea dintre ea şi soţul ei, Edward, pare să se destrame.

Autoare ne povește cu o sinceritate debordantă bolile prin care a trecut şi mai ales, traumele psihice, gândurile care o bântuiau şi mai ales, imposibilitatea de care se lovea în America. Aceea de a se angaja în domeniul în care era specializată, de a se adapta, de a se apropia de soţul ei şi a forma o legătură cu această. “ Fascinaţia noastră reciprocă nu a durat mult. Nu am fost niciodată îndrăgostiţi. Eram doar copilăroşi şi trăzniţi şi amândoi eram foarte nefericiţi, din motive diferite.  “

Dar tot răul spre bine. Chiar dacă Ioana a suportat încercări cumplite şi soţul ei nu a fost alături de ea, într-un final s-a ridicat, dându-şi seama că ea era singura care se putea salva.

Simţeam nevoia să le arăt altor femei că există speranţă. Probabil că este o poveste la fel de veche ca timpul însuşi. Un bărbat nu te poate face să te simţi iubită, frumoasă, subţire, înalta, tânăra şi dorită. Numai tu poţi fi aşa din interior şi apoi, dacă eşti binecuvântată şi continui să cauţi, s-ar putea să il găseşti undeva pe acela care să te completeaze.

Dar cum după fiecare apus, apare şi un răsărit şi în viaţă Ioanei Nitobe Lee s-a întâmplat la fel.

Va invit să citiţi continuarea cărţii “Ai suru – A iubi”, şi anume “ Coşmarul American.”

Mergând pe premiza spusă de Merilyn Monroe “ Dacă nu mă placi când mi-e cel mai greu, atunci sunt al naibii de sigură că nu mă meriţi nici când mi-e cel mai bine” toate femeile ar trebui să stie  cât valorează și că atunci când își propun ceva, sigur reușesc și singure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *