Coco before Chanel

 

Dacă vrei să fii unică, trebuie să fii diferită!”(Coco Chanel)

Coco Chanel este o personalitate cunoscută la nivel mondial, așa că nu ne este străină cea care a revoluționat moda, care a avut un cuvânt de spus și a dat valoarea cuvintelor ca:  eleganță, simplitate, bun gust și mai ales, le-a dat un înțeles aparte.

 însă cine este această femeie revoluționară a modei atât de cunoscută? Cine a fost ea? Ce a făcut? Cum a ajuns să fie creeatoare de modă? și-a dorit ea să facă asta, i-a plăcut?

 Sunt întrebări ale căror răspunsuri au rămas în aer și doar s-a încercat reconstituirea lor.

 “ Coco before Chanel “ ne-o prezintă pe Gabrielle Chanel înainte de-a devenit marea creatoare de modă, ne-o prezintă pe ea ca fetiță, ca femeie care încearcă să își câștige traiul și care speră și visează să ajunga…Actriță. Nu creeatoare de modă! Ci actriță!

 Regina modei cunoscută ca “ Coco “ fiindcă așa îi spunea tatăl care a abandonat-o și datorită faptului că interpreta un cântec într-un bar cu același nume,  nu a fost niciodată căsătorita, nu se știe dacă și-a dorit asta, dacă a iubit vreodată și mai ales, dacă a fost fericită.

 Filmul “ Coco before Chanel “ regizat de Anne Fontaine încearcă să ne prezinte o imagine a femeii din spatele lui Coco, a femeii inițiale, a lui Gabrielle înainte de a lua-o pe drumul preacunoscutei creatoare de modă și ce e mai fascinat decât să cunoști femeia din spatele numelui atât de important, să cunoști esența produsului finit ?

 Așa că dacă doriți să vă faceți o pararere despre cine și cum ar fi putut fi Gabriell Chanel, va invit să vizionați filmul ! Actorii din rolurile principale sunt : Audrey Tautou, Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola și Marie Gillain.

 Filmul a apărut în 2009 și a câștigat în toată lumea 50.812.855$. A fost nominalizat la trei primii European Film Awards, la patru premii BAFTĂ Awards, șase Cesar Awards și la Academy Award for Best Costume Design.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *