Chemarea îngerului de Guillaume Musso

Chemarea îngerului de Guillaume Musso

“ Uneori iubirea distruge, alteori se cristalizează în opere de artă magnifice…”

Îmi plac momentele de relaxare mai mult decât orice, îmi place să zâmbesc, să râd, să trăiesc cu patimă și să simt! Da! Cartea de față m-a făcut să simt că trăiesc, iar pentru sentimentul acesta aș face multe! E unul dintre cele mai revigorante sentimente și cele mai frumoase experiențe! Așa că dacă aveți vreun moment liber, vă recomand cu căldură să o citiți!

Chemarea îngerului” de Guillaume Musso e ca un cocktail bun, rece, revigorant. La început crezi că e non-alcoolic, iar pe parcurs observi că deja te simți ciudat din cauza cantității de alcool pe care ai consumat-o.

Am savurat cartea până la ultima pagină! Am savurat personajele, întâmplările, acțiunea și mai ales ( ! ) sentimentele!

Chemarea îngerului “ a apărut în mai 2012 și a fost publicată de editura ALFFA. Are un număr de 336 de pagini și poate fi găsită pe ELEFANT la un preț foarte avantajos !

Ceea ce m-a surprins și mi-a plăcut, e că ideea romanului care a pornit de la o întâmplare adevărată ( pe care o veți afla dacă citiți fix ultima pagină din nota autorului) .
Povestea începe foarte frumos într-un aeroport printr-un impac iminet asupra cititorului, dar și a presonajelor, astfel cele două personaje protagoniste se leagă unul de celălalt fără să își dea seama, la fel cum San Francisco și Paris vor deveni legate printr-o conecxiune invizibilă, dar indistructibilă.

Din cauza incidentului de la aeroport, cele două personaje, Madeline și Jonathan, ne sunt prezentate. Cartea prezintă atât din perspectiva ei cât și a lui, astfel îi putem cunoaște mai bine pe amândoi.

Ceea ce e impresionat în mod plăcut și neașteptat este că cei doi află unul despre altul secrete care ar trebui rămase pe vecie neștiute și pe lângă faptul că amândoi pășesc în mod indiscret în viața celuilalt, află că există ceva, cineva care îi leagă. Cum o să îi afecteze acest lucru și cum le va schimba viața? Veți afla doar dacă citiți romanul.

Cartea evoluează într-o direcție neașteptată, din roman de dragoste se tansformă în roman polițist cu ceva nuanțe de thriller.

Avem parte de florari, masterchefi, polițiști, agenți secreți, mafioți, infidelități, trădări, loialiate si…iubire!

Oare cine va învinge?

Nașterea, botezul, prima întâlnire, căsătoria, împăcarea, promovarea profesională, pensionarea, înmormântarea : florile îi însoțeau pe oameni din leagăn până în mormânt.

– Ești ca mulți alții, Jonathan : pierdut în tenebrele tale. N-o să te simți cu adevărat mai bine decât atunci când o să scapi de greutatea fantomelor tale.
– Fantomele n-ar trebuie să fie prea grele, glumi el.
– Dar lanțurile pe care le târăsc după ele cântăresc tone, răspunse ea.

Timp de câteva secunde , se simțiră uniți într-un accord perfect. O orbire, o străfulgere, o sete de viață. Măsurând drumul și riscurile asumate pentru a ajunge unul la celălalt, erau obligați să admită că erau suflete-pereche care se recunoscuseră și care merseseră împreună spre aceeași destinație. Acum, ceea ce se întâmpla între ei era ceva evident, o flacără, o alchimie. Un sentiment primitiv, care îi ducea cu gândul la spaimele și speranțele copilăriei. Certitudinea amețitoare de a fi întâlnit
în sfârșit persoana capabilă să le umple golul, să le reducă la tăcere spaimele și să le vindece rănile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *