Ce ascultăm ?!

Sau mai bine spus: ce muzică ascult?

Pentru aceia care nu știu ( și vă „interesa” foarte mult), eu ascult foarte multă muzică spaniolă, într-adevar

tind spre cântăreți latino-americani, însă nu mă supără nici ceilalți, ascult cu drag o melodie care are un ritm plăcut sau care are versuri care mi se par mie așa, interesante, și mă ating.

Într-adevăr melodiile latino-americane au mesaje foarte indecente, astfel versurile pot duce de la un apropo mai dubios la mesaje directe foarte perverse, însă eu am decis să cred că asta face parte din cultura lor ( poate sunt puțin răutăcioasă acum), însă pe mine nu mă deranjează, uneori chiar mă amuză. Cum sunt vorbitoare de limba spaniolă și îmi este foarte dragă, mă simt foarte atașată de acest tip de muzică și ascult în exces, însă nu mă axez doar pe acest tip de muzică.

Să las la o parte filozofia și să va înșir zece ( 10 ) melodii pe care azi le-am ascultat în exces. O să vedeți că unele dintre ele de abia au apărut și altele sunt de ceva timp pe piață.

1. Pe locul întaaaai este nimeni alta decât Karol G în colaborare cu Shaggy și cu doi artiști pe care nu îi cunosc, pe nume El Capitaan și Sekuence. Îmi place ritmul melodiei, e foarte dansabilă și după un timp melodia are acel efect care îți creează dependență. Recunosc că la început nu mi-a plăcut, dar reascultand-o mi-a intrat în sânge:

 

2. Pe locul doi este Sebastian Yatra cu acestă melodie super drăguță, chiar și versurile sunt simpatice. Și Sebastian e în colaborare cu Luis Figueroa și Lary Over. Nu pot zice că melodia e wow, însă observ o îmbunătățire în melodiile lui și chiar îmi place implicare această a lui din ce în ce mai mult. Observ o evoluție. Iar faptul că a combinat un sentiment și transmiterea acestuia cu melodia sa și cu felul lui de a fi e un lucru bun, zic eu.

3. Pe locul trei aș fi vrut să pun pe altcineva, însă o voi pune pe Anitta, din respect pentru faptul că tipa asta chiar a muncit în ultimul timp și a avut așa o urcare continuă cu melodii super bune. După succesul cu J Balvin, în melodia Downtown, m-aș fi așteptat la ceva, la altceva. Însă îmi place titlul melodiei și mesajul. Ea chiar e indecentă într-un mod care mie, personal ( și propriu) mi se pare savuros. Îmi plac versurile, chiar dacă ritmul e prea lent pentru mine, însă am înțeles și de ce a vrut așa această melodie mai lentă. Oricum ritmul și versurile și ea creează un ansamblu plăcut.

4. Pam-pam. Pe locul patru îl voi pune pe Dan Bălan. V-am surprins, nu? Nu știu în ce limbă sau amestecături de limbi( a sunat ciudat, așa-i? ) este melodia, dar sună frumos. Și după melodia pe care a avut acum câțiva ani( Lendo Calendo), m-am obișnuit să nu îmi dau seama în ce limbă cânta, important e cum sună. Așa că Allegro Ventigo îmi place foarte mult. Este în colaborare cu Matteo și e perfectă pentru o melodie de vara. Cred că va fii ceva timp ascultată.

5. Pe locul cinci este nimeni altul decât Prince Royce. Pe el voiam să îl pun pe locul trei, fiindcă melodia lui îmi place, îmi place și videoclipul și nota asta a lui jucăușă. Nu vă lăsați înșelați de aparențe. Prince Royce pare tipul dulce și drăguț, așa cum pare și melodia în primele secunde și apoi : pam pam, surprise! Versurile mi se par geniale !

6. Aici intră o melodie pe care o tot ascult, dar de care nu sunt sigură că îmi place foarte multă. Însă îmi place mult vocea lui Ozuna și probabil de asta îmi place ceva la ea, însă ritmul e prea lent pentru mine, însă are și melodia asta ceva dansabil în ea, însă… Nu e chiar wow, dar merge.

7.  Nu e nimeni altul decât Ricky Martin. Iar o melodie care la început nu mi-a plăcut, apoi i-am mai dat încă o șansă. Mi-am dat seama că nu e vorba că nu mi-a plăcut, ci că ritmul l-am tot auzit de-a lungul anilor la Ricky Martin și nu doar la el. Însă melodia e drăguță și merită să i se dea o șansă. Plus că, alături de el cânta Wisin și Yandel.

8.Oh da, vă era dor de David Bisbal? Nici mie, însă melodia e chiar bună. Versurile sunt plăcute și aici e în colaborare cu Sebastian Yatra. Vă spuneam că cel din urmă are o urcare în carieră sa și că eu, care îl urmăresc de ceva timp, observ asta. Îmi place vocea lui Bisbal, iar aici cel doi fac o echipa bună (!). Îmi dau seama că vocea lui Sebastian îmi place foarte mult, mai ales cu tonurile joase din această melodie. Versurile sunt foarte frumoase.

9. Pe penultimul loc e o melodie mai veche, dar de care eu mă simt atașată și pe care o ascult foarte des. În primul rând cânta Ozuna, și cum am menționat deja, îmi place vocea lui. Iar conceptul melodiei mă atrage mult, de la titlu până la videoclip și la modul cum e intepretat totul. Versurile și vocile cântăreților – waahh ! îmi place mult melodia asta. Alături de Ozuna cânta Brytiago și Chris Jeday, fac un trio muzical chiar reușit.

10. În niciun caz nu e pe ultimul loc. Nu e latino și nu e deloc în stilul melodiilor de mai sus. Dar melodia aceasta m-a : O B S E D A T . Îmi place enorm. Chiar dacă nu e o melodie de actualitate, e una din cele mai ascultate melodii de mine în ultima vreme. Înainte de a da „Play”, va rog dați boxele la maxim.

_________________

Vă doresc ascultare plăcută!

2 gânduri despre „Ce ascultăm ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *