Cartea anului – Center Park

Central Park cred că a fost una dintre cărţile acelea care te uimesc pe viaţă, nu neapărat cartea în sine şi acţiunea, cât ideea autorului te lasă marcat, de parcă ţi-ar sufla iniţial nisip în ochi şi apoi te-ar lăsa să vezi totul aşa ciudat şi deloc clar, ca apoi pur şi simplu să îţi arunce o găleată de apă care să îţi lumineze calea. Aruncă în tine cu sentimente, te învăluie în mister şi apoi îţi deschide uşa spre un bulevard central foarte cunoscut.2

Aşa m-am simţit eu, dusă orbeşte pe un drum aşa complicat şi palpitant care te ţine cu gândurile alerte, cu inima la piept şi răsuflarea tăiată, ca apoi să îţi dea o teorie simplă a vieţii care să explice totul şi care în acelaşi timp să te facă să suferi, să fii uimit şi să îţi vină să îşi smulgi propia inima din piept şi să o arunci departe. Însă te mai amăgeşte puţin cu o poţiune numită speranţă.

Aşa este cartea, un mister, o acţiune şi un thriller care îţi înceţoşează mintea şi îţi tulbură inima.

Dacă până în momentul când am citit Central Park de Guillaume Musso am avut vreun dubiu asupra autorului, astăzi pot declara ferm că este unul dintre cei mai buni scriitori contemporani ai secolului.

Scrie absolut fabulos şi ceea ce e şi mai important e că atunci când începi o carte scrisă de el, primul instinct după prima pagină este să vrei să o devorezi şi să nu fii sătul după ce o termini.

Cartea deputează cu personajele principale, Alice şi Gabriel care s-au trezit într-o dimineaţă pe o bancă în Central Park, New York, legaţi unul de celălalt cu cătuşe. Sunt doi necunoscuţi care se trezesc în New York fără să îşi amintească cum şi când au ajuns acolo, având în vedere faptul că numai cu o seară în urmă Alice, o poliţistă franţuzoaică, era cu colegele sale în Paris petrecând, iar Gabriel – cântător de jazz, era la un concert în Dublin. Ea are cămaşa pătată de sânge, iar din pistolul ei lipseşte un glonţ. Niciunul dintre ei nu are acte sau bani, ci doar hainele după ei.

Ce se întâmplase şi cum ajunseseră acolo sunt răspunsuri care vor avea un impact uriaş asupra vieţilor lor, dar şi asupra voastră ca cititori.

Cartea s-a vândut în 74.000 de exemplare în doar primele trei zile de la lansare şi a fost tradusă în 19 limbi. A apărut în aprilie 2016, publicată în România de Editura All, cu un număr de pagini de 360.

Va invit să citiţi Central Park de Guillaume Musso pentru a trăi o poveste de nedescris, fascinantă şi unică!3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *