„Allied” un film cu Brad Pitt si Marion Cotillard

La invitaţia Cristinei, pe care o găsiţi aici, am fost astăzi la avanpremierea filmului “ Allied” în Cinema City în Afi Palace Cotroceni şi mi-a plăcuallied-layout-1t foarte mult!

Nu pot să descriu în cuvinte ce gânduri şi sentimente mi-a dat acest film. Mi-a plăcut şi m-a sensibilizat atât de puternic, încâtîmi doresc  să îl vedeţi şi voi . Îmi doresc  să simţiţi ceea ce am simţit şi eu. Un film sensibil, un film care vorbeşte despre un posibil adevăr, despre război, dragoste şi încredere.

Un film al războiului, al consecinţelor războiului, un film despre cei din război şi despre influenţa pe care o are direct şi indirect războiul asupra vieţii noastre.

Max Vatan ( Brad Pitt)  o întâlneşte pe franţuzoaică Marianne Beausejour ( Marion Cotillard) în Casablanca, sunt sortiţi să participe împreună la o misiune secretă care le punea viaţă în pericol şi la care succesul nu era garantat. Luptând împotriva duşmanilor şi ştiind repercursiunile misiunii şi cum pot acestea să îi afecteze, între cei doi se naşte o atracţie nestăvilită şi o iubire imensă.

Misiunea lor pare că a avut succes, iar că să scape de trecutul tenebros, Max încearcă să o aducă pe Marianne în Anglia şi să îşi construiască o viaţă perfectă. Şi chiar reuşesc, dacă trecutul nu ar veni cu paşi rapizi din urmă, dacă războiul nu ar izbucni la fiecare secundă şi dacă nu şi-ar ţine spioni pretudinteni  în orice ţară, în orice oraş, în orice magazin, în orice familie…şi în orice cuplu.

Oare e de ajuns iubirea şi încrederea pe care cei doi şi-o poartă că să învingă tot ce se interpune între ei? Oare putem să fim stăpânii vieţilor noastre cu adevărat? Oare avem cu adevărat încredere în acea persoană cu care ne trezim în fiecare dimineaţă în acelaşi pat şi pe care spunem că o iubim?

Ei bine, frumoasa poveste de dragoste şi de viaţă a lui Max şi Marianne v-o prezintă acest film. Poate fi viaţa bunicilor sau străbunicilor noştri care au participat în război sau poate fi povestea a doi oameni care păţesc fix acelaşi lucru. Adevărul poate uimi uneori…şi poate fi dureros.

Am zâmbit, m-am amuzat, am fost fericită, mi-a părut rău, am sperat, am bănuit, mi-a fost frică, m-a bucurat şi aproape am plâns. Toate acesta stări mi le-a dat acest film pe care vă invit să îl vedeţi.

Nota lui pe IMDb este de 7, 2,  durata de 2 ore, iar premiera este pe data de 2 decembrie.

Vizionare plăcută vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *