A Monster Calls

De cele mai multe ori poveştile nu sunt poveşti, din contra fac parte dintr-o realitate pe care uneori ne este atât de greu să o acceptăm.

Ce pot să spun despre acest film, este că pe mine m-a atins într-un fel atât de profund, încât mi-am simţit inima copleşită de aceste emoţii transmise de film.

Un film bazat pe romanul cu același nume, scris de Patrick Ness. Un film într-adevăr frumos, frumos prin durerea pe care o transmite, frumos prin realitatea prezentată în aşa fel şi prin modul de a exprimă sentimentele.

Un film în care tu, eu, ea, cei din jurul nostru şi cei din întraga lume se pot indentifica cu personajul principal, un film care nu are cum să nu te sensibilizeze măcar puţin şi să nu te facă să te temi de propria realitate şi propriul prezent, fiindcă totul e imprevizibil.

Iar acceptarea adevărului niciodată nu a fost mai dureroasă şi chinuitoare.

Povestea lui Conor este o poveste care poate înfăţişa la fel de bine şi realitatea, o realitate pe care probabil niciunul dintre noi nu am vrea-o şi nici nu am dori-o, nici pentru noi şi nici pentru ceilalţi. O poveste cutremurătoare, dar frumoasă prin modul în care este relatată, prin felul în care ne sunt prezentate lucrurile.

Conor este un copil pus faţă în faţă cu problemele vieţii pe care nu le poate rezolva, deşi şi-ar dori acest lucru cel mai mult. Iar această neputinţă de a face ceva în privinţa problemelor sale se transformă în chemarea acestui Monstru, care este de fapt copacul Tisa, arborele vieții și a morții.

Însă acest Monstru nu este nimic altceva decât înfăţişarea lucrurilor de care Conor fuge, pe care nu le vede, nu vrea să le observe și nu le înțelege. Monstrul este cel care încearcă să îi deschidă ochii lui Conor și să îi explice ca nimic nu este cu totul rău sau bun, că adevarul nu stă niciodata de o singură parte.

Dar Conor este speriat de ceea ce vrea Monstrul să facă aşa că neagă cu desăvârşire toate indiciile, tot ceea ce ar trebui să vadă, refuză să accepte şi totuşi Monstrul în final îi cere ceva îngrozitor şi înspăimântător şi anume : Adevărul. Recunoaşterea şi Acceptarea Adevărului, cel mai greu şi imposibil lucru de făcut pentru Conor!

Chiar dacă lucrurile nu sunt mereu frumoase şi bune, trebuie să le acceptăm ca atare şi să mergem mai departe, indeferent cât de imposibil ar părea acest lucru.

Nota filmului pe IMDb este de 7,6 şi durează 1h 48 minute. Puteţi viziona filmulul atât online, dar şi la cinematograf.

Vă recomand cu încredere să urmăriţi filmul şi să încercăm cu toţi să facem pace cu monstrul din noi, care uneori ia naştere prin durerea cauzate de anumite lucruri şi negarea acestora.

Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *