Prințesa pokerului – Jocuri secrete

De multe ori m-am întrebat ce face un film să fie unul bun, și evident când am încercat să aflu asta, răspunsurile au fost diferite, fiindcă oamenii sunt diferiți, prin urmare de aceea există categorii diferite de filme.

Nu știu dacă are logică pentru unii ce spun, însă țin să menționez că eu atunci când spun că un film este bun, vreau să se înțeleagă clar că e bun pentru mine și practic, articolele mele despre filme fac referire stric la gusturile și părerile mele( proprii și personale).

Molly’s Game este un film pe care eu l-aș urmări de mai multe ori și asta din mai multe motive.

În primul rând este un film inspirat din realitate, în al doilea rând faptele petrecute în film sunt cât se poate de apropiate de realitatea noastră prezentă și nu în ultimul rând, este o lume care pe mine mă fascinează.

Cândva am asistat și chiar jucat  poker, nu la acest nivel atât de înalt pe cât este prezentat în film, însă știu că lumea aceasta te prinde și te desprinde de alte lumi. Așa că am urmărit cu o plăcere însetată filmul, cu un mare interes și fiind chiar intrigată cum se va termină totul. Însă eu cred că nu se va termină niciodată.

Filmul este inspirat din cartea lui Molly Bloom, practic de la început îi da o anume identitate, care are un împact mai puternic, ceea ce mi-ar fi plăcut ar fi fost ca însăși autoarea să își joace propriul rol în film, însă nu pot spune că actrița Jessica Chastain m-a dezamăgit, din contra. 

Molly’s Game ne prezintă povestea lui Molly Bloom, o campioană olimpică la schi, care pe parcursul a mai multor ani a fost organizatoarea celor mai exclusive partide de poker ce avea că jucători magnati americani, vedete și chiar reprezentați ai mafiei.

Ce se întâmplă când aceasta este scoasă din joc de către nimeni alții decât agenții de la FBI? Atunci când autoritățile nu îți lasă nicio șansă de a te apară și cu atât mai puțin de a îți cumpăra „armele” necesare pentru a îți spăla numele, prea multe posibilități de a ieși curată din acest joc nu prea există. Pentru a afla povestea lui Molly și adevărul ascuns în spatele imaginilor publicate de tabloide vă invit să vizionați filmul, și de ce nu, să îi citiți cartea.

După cum am dat de înțeles, filmul mi-a plăcut enorm de mult, însă ca să fiu și obiectivă, mi-ar fi plăcut să intre mult mai adânc în situație, să explice mult mai bine, am simțit, din păcate, acea dorința de a arăta adevărată poveste, însă doar la suprafață, cu mici doze de profundism, nu atât de multe pe cât mi-ar fi plăcut mie. Însă, per total filmul este un film pe care l-aș revedea, pe care îl recomand.

Notă lui pe IMDb este de 7,5, iar durata este de 2h 50 minute. Filmul a apărut în România pe data de 5.01.2018, printre actorii principali îi mai gășiți și pe  Idris Elba și Kevin Costner și mulți alții. 

O notă personală pe care aș acordă-o filmului ar fi de 8, 5.

O să argumentez și de ce :

În primul rând mi se pare o notă mare, în al doilea rând nu sunt atât de multe detalii pe cât mi-aș fi dorit, apoi se simte acea doză de superficialitate și nu în ultimul rând, mi-ar fi plăcut ca însăși Molly Bloom să joace în acest film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *