Atonement

Atonement este  un film britanic, care ilustrează o poveste ce te atinge la suflet prin faptele încurcate pe care le prezintă, atât de simple în interior și atât de complicate la prima vedere. Directorul filmului este Joe Wright ( Director și producător al filmului Pride and Prejudice, Hanna ), iar scenaristul este Christopher Hampton. Producția este realizată de Tim Bevan, Eric Fellner și Paul Webster, muzica de Dario Marianelli, iar protagoniștii sunt : James Mcavoy, Keira Knightley, Saoirse Ronan, Juno Temple și Ramola Garaj.  Durata filmului este de 123 minute și este îmbinată atât drama cât și romantismul . Filmul este apărut în anul 2007 și este inspirat după cartea scriitorului englez Ian McEwan.

 Este prezentată drama unui cuplu, e povestea unei familii de clasă înaltă din Anglia anilor 1935,  imaginația unei copile și  realitatatea unor oameni. 

Este povestea de dragoste a unor tineri din diferite clase sociale, este povestea unui copil care încearcă să înțeleagă ce se întâmplă, care schimbă destine și care încearcă să își apere sora distrugând-o atât pe ea, cât și pe bărbatul pe care îl iubește.

 Diferențele de clasă sociale, percepția diferită a oamenilor, lipsa de încredere, iubirea, neintelegerea, devotamentul, războiul și pur și simplu soarta sunt elemente care alcătuiesc acest film și îl transformă într-o poveste frumoasă și tragică.

 Antonement este o poveste frumoasă privită din două unghiuri, cea care ni se prezintă în prim plan și cea care este cu adevărat și ne este descrisă pe parcursul filmului.

 Filmul a fost nominalizat la Oscar și a câștigat pentru filmul cu cea mai bună coloană sonoră, a câștigat și Globul de Aur pentru cea mai bună dramă . La premiile Ene a filmului, actrița Keira Knightley a câștigat pentru cea mai bună interpretare a personajului protagonist feminin, Atonement pentru cel mai bun film, iar Joe Wright pentru cel mai bun director.

 Filmul pe IMDb are o notă de 7, 8 .

 Pentru cei care nu l-au văzut și decid să o facă, va urez vizionare plăcută!

 

Un gând despre „Atonement

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *